Kunsten at finde den perfekte bil for både ejer, hund og klima

Familie og hund på tur
Kunsten at finde den perfekte bil for både ejer, hund og klima
Henrik Andersen
-
02/02/2022
-

Er man hundeejer, har man som regel behov for at have hunden med på biltur i ny og næ. Har man det, er det selvfølgelig vigtigt, at der tages højde for hundens behov, når man vælger bil.

Det kan dog være svært at få forene dine og hundens krav med et miljøvenligt valg. For blot ganske få år siden var sidstnævnte ikke en del af ligningen, men det er det blevet for mange.

Netop derfor ses der også et stigende salg i elbiler på det danske marked, hvor især elbiler fra Tesla og VW er dominerende i bybilledet.

El er det miljøvenlige valg

Det er ikke nogen hemmelighed, at vil man have en miljøvenlig bil, skal man have en elbil. Ganske vist er det ikke det, der ligger til grund for alle folks beslutning om at købe en elbil. For mange har det dog haft en form for indflydelse.

Er det også vigtigt for dig, at din bil er miljøvenlig, er det naturligvis oplagt at købe en elbil. Føler du, at du har svært ved at finde finanserne til at købe en ny elbil, bør du se dig om efter en brugt elbil.

I takt med, at elbilerne bliver mere populære, vil der naturligvis også være flere brugte modeller til salg på det danske marked.

Overvej dine pladsmæssige behov

Et af de aspekter, der ofte spiller ind, når man skal vælge bil, er de pladsmæssige behov. Det har betydning, uanset om man skal have plads til barnevogn, hundebur eller noget helt tredje.

Heldigvis findes elbiler i alle størrelser i dag, hvorfor et stort pladsmæssigt behov ikke er en forhindring for at vælge en elbil. Ganske vist sætter det nogle begrænsninger, men det er bestemt ikke noget, der gør det umuligt.

Tag højde for dit kørselsbehov

Det er ikke nok at kigge på dit pladsmæssige behov, når du skal købe en ny bil. Og slet ikke, hvis det er en elbil. Her er kørselsbehovet og rækkevidden nemlig også afgørende.

Mange er afholdende fra at købe elbiler, fordi de er bekymrede for, om rækkevidden er tilstrækkelig til deres kørselsbehov. I dag findes der dog elbiler, der har en rækkevidde på 600-800 kilometer, hvilket bør være mere end tilstrækkeligt for de fleste.

Det ændrer dog ikke på, at du er nødt til at overveje dit kørselsbehov, inden du kan vælge din bil. De fleste elbiler kan fås med forskellige batteripakker, hvorfor der kan være penge at spare, hvis man vælger en mindre batteripakke. Dette skal du dog kun gøre, hvis dit kørselsbehov tillader det.

Copyright 2022 - Pilanto Aps