Hvalpetræning: Giv hunden den bedste start på livet

Mand med hundehvalp
Hvalpetræning: Giv hunden den bedste start på livet
Henrik Andersen
-
21/12/2022
-

Det er vigtigt, at du opdrager på din hund fra det øjeblik, den flytter ind. Det gælder, uanset hvilken hunderace du har valgt. Hvis du er i tvivl om, hvordan du træner din hvalp, så følger her et par gode råd, som du kan tage til dig.

Få hjælp af en professionel hvalpetræner

Der er mange ting, som du kan gøre, hvis du vil give din hvalp den bedste start på livet. Det er dog ikke altid så nemt at overskue, hvad du skal gøre, hvis du ikke får hjælp til det. Derfor er det altid en god idé at søge hjælp hos en professionel hvalpetræner, som kan hjælpe dig med at opdrage din hund. Klik her for at læse mere.

Når du begynder til hvalpetræning, så får du mulighed for at opdrage din hund. Det er dog ikke nok, at du kun opdrager på den til hvalpetræningen. Du bør også sørge for at gøre det på alle de dage, hvor du ikke er afsted til træning med din hund – og du skal sørge for at være konsekvent.

Sådan får du skik på hvalpen i hverdagen

Hvis du vil sikre dig, at din hund får den bedste start på tilværelsen, så er det vigtigt, at du gør en aktiv indsats for det. Det er eksempelvis ikke ligegyldigt, hvilket foder du giver din hund. En sund diæt er vigtigere, end du måske går og tro, da den har en direkte indflydelse på hundens vækst og udvikling.

Herudover bør du sikre dig, at din hvalp får rørt sig. Motion er nemlig vigtigt for hvalpens fysiske og mentale sundhed, så sørg for, at hvalpen får regelmæssig motion gennem leg og vandreture. Du bør desuden starte træningen tidligt, så den kommer ind så tidligt i hvalpens udvikling som muligt.

Brug eksempelvis belønningsbaserede træningsmetoder, når du træner din hvalp. Når den klarer det godt, skal den have ros og en godbid. Her handler det om at være tålmodig og konsekvent, så du er sikker på, at den får det ind fra tidligt i tilværelsen. På den måde er du mere sikker på, at det hænger ved.

Hvis du har brug for at transportere din hundehvalp af og til, så kan du også overveje at anskaffe dig et hundebur til bilen.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!